- Odwiedziny: 3987132
- Do końca roku: 172 dni
- Do wakacji: WAKACJE!!!
Szkoła Podstawowa nr 4 im. Powstańców Styczniowych
-
Statystyki
Jadłospis
JADŁOSPIS
MENU |
SKŁADNIKI |
Poniedziałek 23.06.2025 |
|
Zupa fasolowa
|
Składniki: woda, fasola Jaś, ziemniaki, kiełbasa śląska, seler, marchewka, pietruszka, por, cebula, sól, pieprz czarny, ziołowy, liść laurowy, ziele angielskie |
Makaron z serem |
Składniki: makaron świderek (pszenica) ser- twaróg półtłusty, śmietana, cukier, olej rzepakowy |
Kompot |
Składniki: wiśnia, woda |
Owoc |
banan |
Wtorek 24.06.2025 |
|
Zupa krupnik |
Składniki: woda, skrzydła z indyka, ziemniaki, seler, marchewka, pietruszka, por, cebula, kasza jęczmienna, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, pieprz ziołowy |
Gołąbki bez zawijania |
Składniki: szynka b/k, jajko, bułka wrocławska, bułka tarta, olej rzepakowy, cebula, kapusta biała, ryż |
Ziemniaki młode |
Składniki: ziemniaki, woda, sól, koper |
Kompot |
Składniki: wiśnia, woda |
Środa 25.06.2025 |
|
Zupa brokułowa |
Składniki: woda, ziemniaki, brokuły, żeberka wieprzowe , seler, marchewka, pietruszka, por, cebula, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie |
Kotlet panierowany z piersi kurczaka |
Składniki: piersi z kurczaka, jajko, bułka tarta, sól, pieprz, olej rzepakowy |
Ziemniaki |
Składniki: ziemniaki, woda, sól, koper |
Mizeria |
Składniki: ogórek świeży, śmietana, sól, ocet jabłkowy |
Kompot |
Składniki: woda, wiśnie |
Czwartek 26.06.2025 |
|
Zupa pomidorowa |
Składniki: woda, skrzydła z indyka, koncentrat pomidorowy, makaron (pszenica),seler, pietruszka korzeń, por, marchewka, sól, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, śmietana |
Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym |
Składniki: polędwiczki wieprzowe, papryka słodka, sól, cebula, pieprz czarny, pieprz ziołowy, mąka ziemniaczana, olej rzepakaowy |
Kasza jęczmienna |
Składniki: woda, sól, kasza jęczmienna, liście laurowe |
Buraczki zasmażane |
Składniki: burak czerwony, ocet jabłkowy, sól, olej rzepakowy |
Kompot |
Składniki: woda, wiśnia |
Owoc |
Gruszka |
*Z przyczyn niezależnych od szkoły jadłospis może ulec zmianie
Alergeny zostały pogrubione
*Z przyczyn niezależnych od szkoły jadłospis może ulec zmianie
Alergeny zostały pogrubione
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
- Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, orkisz) oraz produkty pochodne.
- Skorupiaki oraz produkty pochodne.
- Jaja i produkty pochodne.
- Ryby i produkty pochodne.
- Orzeszki ziemnie, orzechy arachidowe oraz produkty pochodne.
- Soja i produkty pochodne.
- Mleko i produkty pochodne.
- Orzechy: migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe oraz produkty pochodne.
- Seler i produkty pochodne.
- Gorczyca i produkty pochodne.
- Nasiona sezamu.
- Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na S02
- Łubin i produkty pochodne.
- Mięczaki i produkty pochodne.
- Miód
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz prawdziwy i ziołowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.