Szkoła Podstawowa nr 4 im. Powstańców Styczniowych

  • Statystyki

    • Odwiedziny: 3152588
    • Do końca roku: 238 dni
    • Do wakacji: 45 dni
  • Jadłospis

Jadłospis

JADŁOSPIS   

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

 

06.05.2024

PONIEDZIAŁEK

Inka na mleku

Herbata z cytryną

Bułka z kajzerka

Masło śmietankowe

Parówki

Keczup 

Zupa pieczarkowa z ziemniakami

Gulasz segedyński

Ryż

Kompot

Owoc

 

Pączek tradycyjny

Herbata melisa 

 

Alergeny

1,7

1,3,7,9

1,3,7

 

07.05.2024

WTOREK

Ryż na mleku

Herbata z cytryną

Chleb mieszany

Masło śmietankowe

Polędwica sopocka

Sałata

 Pomidor

Zupa ogórkowa z ryżem 

Kotlet z piersi kurczaka panierowany

Ziemniaki

Surówka z sałaty lodowej z kukurydzą

Kompot

 

Chipsy jabłkowe

Soczek kartonik

Alergeny

1,7

1,3,7,9

1,7

 

08.05.2024

ŚRODA

Płatki jaglane na mleku

Herbata z cytryną

Chleb orkiszowy  

Pasztet  

Ogórek    

Zupa fasolowa z ziemniakami

Naleśniki z serem i śmietaną z owocami

Kompot

 

 

 Bułka zapiekana z pieczarkami i żółtym serem  

Herbata miętowa

 

Alergeny

1,7

1,3,7,9

1,7

 

09.05.2024

CZWARTEK

Kasza manna na mleku  

Pieczywo mieszane

Masło śmietankowe

Kiełbasą żywiecka

Sałata

 Pomidor

Barszcz czerwony zabielany

Klops w sosie koperkowy

Kasza jęczmienna

Surówka z selera i jabłka

Kompot

 

Mufinki marchewkowe

Herbata owocowa    

Alergeny

1,7

1,3,7,9

1,7

 

10.05.202

PIĄTEK

 

Herbata z cytryną i miodem

Chleb baltonowski

Masło śmietankowe

Ser żółty

Pomidor    

Zupa pomidorowa z makaronem

Ryba panierowana

Ziemniaki  

Surówka z kiszonej kapusty z marchewką 

Kompot

 

Jogurt pitny

Biszkopty

 

 

Alergeny

1,7

1,3,4,7,9

1,7

 

*Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie

 

  

Lista 14 alergenów występujących w żywności:

1. Gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jajka i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

8. Orzechy

9. Seler zwyczajny i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/1 w przeliczeniu na SO2

13. Łubin i produkty pochodne

14. Mięczaki i produkty pochodne

(Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.)