- Odwiedziny: 3791689
- Do końca roku: 291 dni
- Do wakacji: 104 dni
Szkoła Podstawowa nr 4 im. Powstańców Styczniowych
-
Statystyki
Jadłospis
JADŁOSPIS
MENU |
SKŁADNIKI |
Poniedziałek 17.03.2025 |
|
Zupa barszcz czerwony
|
Składniki: woda, skrzydła z indyka, burak czerwony, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por, cebula, seler, śmietana, sól, pieprz, liść laurowy |
Kotlet mielony
|
Składniki: szynka wieprzowa, bułka wrocławska, bułka tarta, jajka, pieprz czarny, ziołowy, sól, olej rzepakowy |
Ziemniaki |
Składniki: ziemniaki, woda, sól |
Fasolka szparagowa |
Składniki: fasola szparagowa, masło, woda, sól |
Kompot |
Składniki: wiśnia, woda |
Wtorek 18.03.2025 |
|
Zupa kapuśniak |
Składniki: kapusta kwaszona, woda, boczek, ziemniaki, por, marchewka, pietruszka, sól, seler, cebula, pieprz czarny, majeranek |
Pieczywo |
mąka pszenna – żytnia (pszenica) |
Kluski leniwe z twarogiem |
Składniki: Kuski leniwe, ser twarogowy półtłusty, mąka pszenna, ziemniaczana, jajka, sól, masło, bułka tarta |
Surówka z marchewki |
Składniki: marchewka, jabłko, jogurt, sok z cytryny |
Sok jabłkowy |
sok jabłkowy |
Owoc |
Kiwi |
Środa 19.03.2025 |
|
Rosół z makaron |
Składniki: kurczak, skrzydła z indyka, szponder, woda, makaron nitka (pszenica) seler, pietruszka korzeń, por, marchewka, cebula, sól, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, nać pietruszki |
Polędwiczki saute
|
Składniki: polędwiczki wieprzowe, papryka słodka, sól, cebula, pieprz czarny, pieprz ziołowy, mąka ziemniaczana |
Kasza kuskus |
Składniki: kasza kuskus, woda, sól |
Mizeria |
Składniki: ogórek świeży, sól, śmietana |
Kompot |
Składniki: truskawka, woda |
Czwartek 20.03.2025 |
|
Zupa szczawiowa |
Składniki: wywar z warzyw, ziemniaki, szczaw, seler, marchewka, pietruszka, por, cebula, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, śmietana, mąka pszenna (pszenica) |
Pieczywo |
mąka pszenna – żytnia (pszenica) |
Makaron z kurczakiem i pomidorami |
Składniki: makaron penne (pszenica) filet z kurczaka, pomidory suszone, pomidory krojone puszka, pieprz czarny, sól, cebula, olej rzepakowy, zioła prowansalskie |
Kompot |
Składniki: owoce z wiśni, woda |
Piątek 21.03.2025 |
|
Zupa pomidorowa
|
Składniki: woda, koncentrat pomidorowy, ryż, skrzydła z indyka, śmietana, seler, marchewka, pietruszka, por, cebula, sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, natka z pietruszki |
Ryba panierowana |
Składniki: rybna miruna, olej rzepakowy, jajko, bułka tarta |
Ziemniaki |
Składniki: ziemniaki, woda, sól, koper |
Surówka z kapusty kwaszonej |
Składniki: kapusta kwaszona, marchewka, jabłko, cebula |
Kompot |
Składniki: woda, wiśnia, cukier |
Owoc |
Gruszka |
*Z przyczyn niezależnych od szkoły jadłospis może ulec zmianie
Alergeny zostały pogrubione
*Z przyczyn niezależnych od szkoły jadłospis może ulec zmianie
Alergeny zostały pogrubione
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
- Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, orkisz) oraz produkty pochodne.
- Skorupiaki oraz produkty pochodne.
- Jaja i produkty pochodne.
- Ryby i produkty pochodne.
- Orzeszki ziemnie, orzechy arachidowe oraz produkty pochodne.
- Soja i produkty pochodne.
- Mleko i produkty pochodne.
- Orzechy: migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe oraz produkty pochodne.
- Seler i produkty pochodne.
- Gorczyca i produkty pochodne.
- Nasiona sezamu.
- Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na S02
- Łubin i produkty pochodne.
- Mięczaki i produkty pochodne.
- Miód
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz prawdziwy i ziołowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.