Szkoła Podstawowa nr 4 im. Powstańców Styczniowych

  • Statystyki

    • Odwiedziny: 3178041
    • Do końca roku: 226 dni
    • Do wakacji: 33 dni
  • Jadłospis

Jadłospis

JADŁOSPIS   

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

 

20.09.2024

PONIEDZIAŁEK

Kakao

Bułka kajzerka

Masło śmietankowe

Dżem truskawkowy

Zupa krupnik

Kurczak w sosie słodko -kwaśnym

Ryż

Kompot wiśniowy

Jabłko

 

Kanapki z serkiem topionym

Mix warzyw

Herbata miętowa

Alergeny

1,7

1,3,7,9

1,7

 

21.05.2024

WTOREK

Kasza manna mleku

Herbata z cytryną

Chleb alpejski

Masło śmietankowe

Polędwica drobiowa

Sałata

 Pomidor

Zupa selerowa

Kotlet z piersi kurczaka

Ziemniaki

Sałatka z pomidorów

Kompot

 

 

Sok z warzyw i owoców

Wafle ryżowe

 

Alergeny

1,7

1,7,9

1,7

 

22.05.2024

ŚRODA

Płatki jaglane na mleku

Herbata z cytryną i miodem

Chleb baltonowski

Masło śmietankowe

Pieczeń wieprzowa- wypiek własny

Ogórek

Rosół z makaronem

Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym

Kasza pęczak

Buraczki zasmażane

Kompot

Woda z cytryną

 

Budyń z musem truskawkowym

Biszkopty

 

 

Alergeny

1,7

1,7,9

1,7

 

23.05.2024

CZWARTEK

Płatki owsiane

 na mleku

Herbata z cytryną

Chleb mieszany z masłem sałatą ,szynką gotowaną

Pomidorem

 

Zupa brokułowa z ziemniakami

Kotlety schabowe

Ziemniaki młode z koperkiem

Mix sałat

 Napój z soku

 

 

Mini grzanki z serem żółtym i pieczarkami

Herbata owocowa

Alergeny

1,7

1,3,7,9

1,7

 

24.05.2024

PIĄTEK

 

Zacierka

 na mleku

Herbata z miodem i cytryną

Kanapka z serem żółtym i warzywami

 

Zupa grochowa kiełbasą

Makaron z truskawkami i śmietaną

Kompot

Owoc   

 

Jogurt owocowy

Ciasteczka owsiane  

Alergeny

1,3,7

1,3,7,9

1,7

 

*Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie

 

  

Lista 14 alergenów występujących w żywności:

1. Gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jajka i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

8. Orzechy

9. Seler zwyczajny i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/1 w przeliczeniu na SO2

13. Łubin i produkty pochodne

14. Mięczaki i produkty pochodne

(Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.)