Szkoła Podstawowa nr 4 im. Powstańców Styczniowych

  • Kalendarium

    Wtorek, 2018-10-23

    Imieniny: Edwarda, Marleny

  • Statystyki

    • Odwiedziny: 429763
    • Do końca roku: 69 dni
    • Do wakacji: 241 dni

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK   22.10.18

Zupa pieczarkowa z ziemniakami
Gulasz wieprzowy
Kasza gryczana
Surówka z czerwonej kapusty z porem i kukurydzą
Kompot
Owoc

Alergeny: 1, 7, 9

WTOREK  23.10.18

Zupa  pomidorowa z makaronem
Filet z kurczaka panierowany
Ziemniaki
Surówka z sałaty lodowej z papryką, marchewką i cebulą
Kompot

Alergeny: 1, 3, 7, 9

ŚRODA   24.10.18

Krupnik
Polędwiczki wieprzowe
Ziemniaki
Mizeria
Kompot

Alergeny: 1, 3, 7, 9

CZWARTEK  25.10.18

Zupa  selerowa z makaronem
Schab saute
Ziemniaki
Surówka mix
Napój z galaretki

Alergeny: 1, 3, 7, 9

PIĄTEK  26.10.18

Zupa ryżówka
Filet rybny panierowany
Ziemniaki
Surówka z kiszonej kapusty z marchewką
Kompot

Alergeny: 1, 3, 7, 9

LISTA ALERGENÓW

wg. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.

 SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:

  1. Zboża zawierające gluten ( tj. pszenica, żyto jęczmień, owies, orkisz) i produkty pochodne,
  2. Skorupiaki i produkty pochodne,
  3. Jajka i produkty pochodne,
  4. Ryby i produkty pochodne,
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne,
  6. Soja i produkty pochodne,
  7. Mleko i produkty pochodne,
  8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, nerkowce, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia i produkty pochodne,
  9. Seler zwyczajny i produkty pochodne,
  10. Gorczyca i produkty pochodne,
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne,
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2,
  13. Łubin i produkty pochodne,
  14. Mięczaki i produkty pochodne.

Jadłospis dla oddziału "0"

Poniedziałek   22.10.18.

Śniadanie: Kasza manna na mleku. Kanapka z masłem, serem topionym i ogórkiem świeżym. Herbata z cytryną i miodem.
Obiad: Zupa pieczarkowa z ziemniakami. Gulasz wieprzowy, kasza gryczana, surówka z czerwonej kapusty z porem i kukurydzą. Kompot. Owoc.
Podwieczorek: Ciastko owsiane.

Alergeny: 1, 7, 9.

Wtorek 23.10.18.

Śniadanie: Zacierka na mleku. Kanapka z masłem, szynką, sałata i pomidorem. Herbata z cytryną i miodem.
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem. Filet drobiowy panierowany, ziemniaki, surówka  z sałaty lodowej z papryką, marchewką i cebulą. Kompot.
Podwieczorek:  Budyń z sokiem malinowym.

Alergeny: 1, 3, 7, 9.

Środa 24.10.18.

Śniadanie: Kasza kuskus na mleku. Kanapka z masłem, jajkiem, sałatą, szczypiorkiem i rzodkiewka. Herbata z cytryną i miodem.
Obiad: Krupnik. Polędwiczki wieprzowe, ziemniaki, mizeria. Kompot.
Podwieczorek:  Jogurt.

Alergeny: 1, 3, 7, 9.

Czwartek  25.10.18.

Śniadanie: Płatki kukurydzane na mleku. Kanapka z masłem, pasztetem i ogórkiem kiszonym. Herbata z cytryną i miodem .
Obiad: Zupa selerowa z makaronem. Schab saute, ziemniaki, surówka mix. Napój z galaretki.
Podwieczorek: Chałka z masłem, herbata miętowa.

Alergeny: 1, 3, 7, 9.

Piątek  26.10.18.

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku. Kanapka z masłem, serem żółtym, sałatą i pomidorem. Herbata z cytryną i miodem.
Obiad: Zupa ryżówka. Filet rybny panierowany, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z marchewką. Kompot.
Podwieczorek: Wafel ryżowy, soczek.

Alergeny: 1, 3, 7, 9.