Szkoła Podstawowa nr 4 im. Powstańców Styczniowych

  • Statystyki

    • Odwiedziny: 218045
    • Do końca roku: 312 dni
    • Do wakacji: 120 dni
  • Jadłospis

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK  19.02.18r.

Zupa ogórkowa z ziemniakami
Gulasz segetyński
Ryż
Kompot
Owoc

Alergeny: 1, 3, 7, 8, 9, 10 i 12.

WTOREK  20.02.18r.

Zupa pomidorowa z makaronem
Ziemniaki
Kotlet schabowy
Surówka z białej kapusty
Kompot

Alergeny: 1, 3, 7, 8, 9, 10 i 12.

ŚRODA   21.02.18r

Zupa kalafiorowa z ziemniakami
Polędwiczki wieprzowe
Ziemniaki
Surówka z ogórka i cebuli
Napój z soku

Alergeny: 1, 3, 7, 8, 9, 10 i 12.

CZWARTEK 22.02.18r.

Krupnik
Spagetti z warzywami
Kompot

Alergeny: 1, 3, 7, 8, 9, 10 i 12.

PIĄTEK  23.02.18r.

Zupa fasolowa
Naleśniki z serem i śmietaną
Kompot
Owoc

Alergeny: 1, 3, 7, 8, 9, 10 i 12.


LISTA ALERGENÓW

wg. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.

 SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:

  1. Zboża zawierające gluten ( tj. pszenica, żyto jęczmień, owies, orkisz) i produkty pochodne,
  2. Skorupiaki i produkty pochodne,
  3. Jajka i produkty pochodne,
  4. Ryby i produkty pochodne,
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne,
  6. Soja i produkty pochodne,
  7. Mleko i produkty pochodne,
  8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, nerkowce, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia i produkty pochodne,
  9. Seler zwyczajny i produkty pochodne,
  10. Gorczyca i produkty pochodne,
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne,
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2,
  13. Łubin i produkty pochodne,
  14. Mięczaki i produkty pochodne.

Jadłospis dla oddziału "0"

Poniedziałek   19.02.18.

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku. Kanapka z masłem, serem żółtym, sałatą i pomidorem.  Herbata z cytryną i miodem.
Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami. Gulasz segetyński, ryż. Kompot. Owoc
Podwieczorek: Ciastko owsiane.

Alergeny: 1, 3, 7, 8, 9, 10 i 12.

Wtorek 20.02.18.

Śniadanie: Kluski lane na mleku. Kanapka z masłem, wędliną, sałatą i ogórkiem. Herbata z cytryną i miodem.
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem. Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z białej kapusty. Kompot.
Podwieczorek: Jogurt

Alergeny: 1, 3, 7, 8, 9, 10 i 12.

Środa 21.02.18.

Śniadanie: Kakao, jajecznica ze szczypiorkiem, pieczywo z masłem.
Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami. Polędwiczki wieprzowe, ziemniaki, surówka z ogórka i cebuli. Napój z soku.
Podwieczorek: Racuchy z jabłkami.

Alergeny: 1, 3, 7, 8, 9, 10 i 12.

Czwartek  22.02.18.

Śniadanie: Kasza jaglana na mleku. Kanapka z masłem, serem topionym, pomidorem i ogórkiem kiszonym. Herbata z cytryną i miodem.
Obiad: Krupnik. Spagetti z warzywami.  Kompot.
Podwieczorek: Budyń z sokiem.

Alergeny: 1, 3, 7, 8, 9, 10 i 12.

Piątek  23.02.18.

Śniadanie: Kasza manna na mleku. Kanapka z masłem, pasztetem i ogórkiem świeżym. Herbata z cytryną i miodem.
Obiad: Zupa fasolowa. Naleśniki z serem i śmietaną. Kompot. Owoc.
Podwieczorek: Wafelek ryżowy, soczek.

Alergeny: 1, 3, 7, 8, 9, 10 i 12.