Szkoła Podstawowa nr 4 im. Powstańców Styczniowych

  • Kalendarium

    Poniedziałek, 2018-07-16

    Imieniny: Eustachego, Mariki

  • Statystyki

    • Odwiedziny: 340810
    • Do końca roku: 168 dni
    • Do wakacji: WAKACJE!!!

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK  18.06.18 r.

Zupa pomidorowa z makaronem
Gulasz wieprzowy z łopatki
Ziemniaki
Surówka z kapusty młodej
Kompot

Alergeny: 1, 3, 7, 8, 9.

WTOREK  19.06.18 r.

Zupa ogórkowa z ziemniakami
Udko pieczone
Ziemniaki
Mizeria
Kisiel

Alergeny: 1, 3, 7, 8, 9.

ŚRODA   20.06.18r

Zupa kalafiorowa
Pulpet drobiowy gotowany w sosie koperkowym
Ziemniaki
Surówka wielowarzywna
Kompot

Alergeny: 1, 3, 7, 8, 9.

CZWARTEK 21.06.18 r.

Barszcz biały
Makaron z serem i śmietaną
Kompot
Owoc

Alergeny: 1, 3, 7, 8, 9.


LISTA ALERGENÓW

wg. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.

 SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:

  1. Zboża zawierające gluten ( tj. pszenica, żyto jęczmień, owies, orkisz) i produkty pochodne,
  2. Skorupiaki i produkty pochodne,
  3. Jajka i produkty pochodne,
  4. Ryby i produkty pochodne,
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne,
  6. Soja i produkty pochodne,
  7. Mleko i produkty pochodne,
  8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, nerkowce, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia i produkty pochodne,
  9. Seler zwyczajny i produkty pochodne,
  10. Gorczyca i produkty pochodne,
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne,
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2,
  13. Łubin i produkty pochodne,
  14. Mięczaki i produkty pochodne.

Jadłospis dla oddziału "0"

 

Poniedziałek   18.06.18 r.

Śniadanie: Kluski lane na mleku. Kanapka z masłem, serem żółtym i pomidorem. Herbata z cytryną i miodem.
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem. Gulasz wieprzowy z łopatki, ziemniaki, surówka z kapusty młodej. Kompot.
Podwieczorek: Wafel ryżowy, soczek.

Alergeny:  1, 3, 7, 8, 9.

Wtorek 19.06.18 r.

Śniadanie: Płatki owsiane  na mleku. Kanapka z masłem wędliną, sałatą i pomidorem. Herbata z cytryną i miodem.
Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami. Udko pieczone, ziemniaki, mizeria.  Kisiel.
Podwieczorek: Sałatka owocowa. 

Alergeny: 1, 3, 7, 8, 9.

Środa 20.06.18 r.

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku. Kanapka z masłem, pasztetem i ogórkiem. Herbata z  cytryną i miodem.
Obiad: Zupa kalafiorowa. Pulpet drobiowy gotowany w sosie koperkowym, ziemniaki, surówka wielowarzywna. Kompot.
Podwieczorek: Jogurt. 

Alergeny: 1, 3, 7, 8, 9.

Czwartek  21.06.18 r.

Śniadanie: Kakao. Jajecznica ze szczypiorkiem. Pieczywo z masłem.
Obiad: Barszcz biały. Makaron z serem i śmietaną. Kompot. Owoc.
Podwieczorek: Chałka drożdżowa z masłem. Herbata miętowa.

Alergeny: 1, 3, 7, 8, 9.

Piątek  22.06.18 r.

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku. Kanapka z masłem, serem topionym, rzodkiewką Herbata z cytryną i miodem.
Obiad: Krupnik. Filet rybny panierowany, ziemniaki, ogórek konserwowy. Kompot.
Podwieczorek: Ciastko owsiane.

Alergeny: 1, 3, 7, 8, 9.