Szkoła Podstawowa nr 4 im. Powstańców Styczniowych

  • Kalendarium

    Wtorek, 2018-12-11

    Imieniny: Biny, Damazego

  • Statystyki

    • Odwiedziny: 478206
    • Do końca roku: 20 dni
    • Do wakacji: 192 dni

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 10.12.18

Zupa koperkowa z ziemniakami
Kluski śląski z sosem pieczarkowym
Kompot
Owoc

Alergeny: 1, 3, 7, 9

WTOREK 11.12.18

Zupa warzywna
Gulasz mięsny
Ziemniaki
Surówka z ogórka kiszonego z marchewką i cebulą.
Kompot

Alergeny: 1, 7, 9

ŚRODA 12.12.18

Zupa selerowa z makaronem
Kotlet drobiowy panierowany
Ziemniaki
Surówka z marchwi z jabłkiem
Kompot
Soczek

Alergeny: 1, 3, 7, 9

CZWARTEK 13.12.18

Barszcz ukraiński
Filet z indyka duszony
Kasza gryczana
Surówka z kapusty białej z marchewką
Kompot
Owoc

Alergeny: 1, 7, 9

PIĄTEK 14.12.18

Zupa ryżówka
Łosoś pieczony z ziołami
Ziemniaki
Surówka z kapusty pekińskiej z pomarańczą
Kompot

Alergeny: 1, 4, 7, 9

LISTA ALERGENÓW

wg. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.

 SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:

  1. Zboża zawierające gluten ( tj. pszenica, żyto jęczmień, owies, orkisz) i produkty pochodne,
  2. Skorupiaki i produkty pochodne,
  3. Jajka i produkty pochodne,
  4. Ryby i produkty pochodne,
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne,
  6. Soja i produkty pochodne,
  7. Mleko i produkty pochodne,
  8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, nerkowce, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia i produkty pochodne,
  9. Seler zwyczajny i produkty pochodne,
  10. Gorczyca i produkty pochodne,
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne,
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2,
  13. Łubin i produkty pochodne,
  14. Mięczaki i produkty pochodne.

Jadłospis dla oddziału "0"

 

 

Poniedziałek 10.12.18.

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, szynką i pomidorem. Herbata z cytryną i miodem.
Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami. Kluski śląskie z sosem pieczarkowym. Kompot. Owoc.
Podwieczorek: Jogurt owocowy.

Alergeny: 1, 3, 7, 9.

 Wtorek 11.12.18.

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku. Kanapka z serem twarożkowym z rzodkiewką. Herbata z cytryną i miodem.
Obiad: Zupa warzywna. Gulasz mięsny, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego z marchewką i cebulą. Kompot.
Podwieczorek: Herbata miętowa. Kanapka z masłem, szynką i ogórkiem świeżym.

Alergeny: 1, 7, 9.

 Środa 12.12.18.

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku. Pieczywo pełnoziarniste z masłem serem żółtym, sałatą i pomidorem. Herbata z cytryną i miodem.
Obiad: Zupa selerowa z makaronem. Filet drobiowy panierowany, ziemniaki, surówka z marchwi z jabłkiem. Kompot. Soczek.
Podwieczorek: Ciastko owsiane.

Alergeny: 1, 3, 7, 9.

 Czwartek 13.12.18.

Śniadanie: Kakao. Parówki z ketchupem i musztardą, sałatka warzywna. Pieczywo mieszane z masłem.
Obiad: Barszcz ukraiński. Filet z indyka duszony, kasza gryczana, surówka z kapusty białej z marchewką i jabłkiem. Kompot. Owoc.
Podwieczorek: Chałka drożdżowa z masłem. Herbata miętowa.

Alergeny: 1, 3, 7, 9

 Piątek 14.12.18.

Śniadanie: Kasza kuskus na mleku. Kanapka z masłem, pasztetem i ogórkiem świeżym. Herbata z cytryną i miodem.
Obiad: Zupa ryżówka. Łosoś pieczony w ziołach, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z pomarańczą. Kompot.
Podwieczorek: Wafel ryżowy, soczek.

Alergeny: 1, 4, 7, 9.