Szkoła Podstawowa nr 4 im. Powstańców Styczniowych

  • Kalendarium

    Niedziela, 2018-05-20

    Imieniny: Bazylego, Bernardyna

  • Statystyki

    • Odwiedziny: 298587
    • Do końca roku: 225 dni
    • Do wakacji: 33 dni

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK  14.05.18 r.

Barszcz biały
Spagetti mięsno - warzywne
Kompot
Owoc

Alergeny: 1, 3, 7, 8, 9.

WTOREK  15.05.18 r.

Zupa pomidorowa z makaronem
Kotlet schabowy
Ziemniaki
Surówka z białej rzodkwi z jabłkiem
Kompot

Alergeny: 1, 3, 7, 8, 9.

ŚRODA   16.05.18 r.

Zupa pejzanka
Pulpety gotowane z drobiu w sosie koperkowym
Ziemniaki
Surówka mix
Kompot

Alergeny: 1, 3, 7, 8, 9.

CZWARTEK 17.05.18 r.

Zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkiem
Szynka pieczona w sosie własnym
Kasza jęczmienna
Surówka z ogórka z cebulą
Kompot

Alergeny: 1, 3, 7, 8, 9.

PIĄTEK  18.05.18 r.

Zupa ryżowa
Filet rybny panierowany
Ziemniaki
Surówka z kiszonej kapusty
Kompot

Alergeny: 1, 3, 4, 7, 8, 9.


LISTA ALERGENÓW

wg. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.

 SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:

  1. Zboża zawierające gluten ( tj. pszenica, żyto jęczmień, owies, orkisz) i produkty pochodne,
  2. Skorupiaki i produkty pochodne,
  3. Jajka i produkty pochodne,
  4. Ryby i produkty pochodne,
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne,
  6. Soja i produkty pochodne,
  7. Mleko i produkty pochodne,
  8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, nerkowce, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia i produkty pochodne,
  9. Seler zwyczajny i produkty pochodne,
  10. Gorczyca i produkty pochodne,
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne,
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2,
  13. Łubin i produkty pochodne,
  14. Mięczaki i produkty pochodne.

Jadłospis dla oddziału "0"

 

Poniedziałek   14.05.18 r.

Śniadanie: Kasza jaglana na mleku. Kanapka z masłem, twarożkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem. Herbata z cytryną i miodem .
Obiad: Barszcz biały. Spaghetti mięsno warzywne. Kompot. Owoc.
Podwieczorek: Bułka chałka z masłem, herbata miętowa.

Alergeny: 1, 3, 7, 8, 9.

Wtorek 15.05.18 r.

Śniadanie: Kakao. Parówki z musztarda i ketchupem. Pieczywo z masłem.
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem. Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z białej rzodkwi z jabłkiem. Kompot.
Podwieczorek: Jogurt owocowy.

Alergeny: 1, 3, 7, 8, 9.

Środa 16.05.18 r.

Śniadanie: Kasza manna na mleku. Kanapka z masłem, pasztetem i ogórkiem świeżym. Herbata z cytryną i miodem.
Obiad: Zupa pejzanka. Pulpety gotowane z drobiu w sosie koperkowym, ziemniaki, surówka mix. Kompot.
Podwieczorek: Wafelek ryżowy, soczek.

Alergeny: 1, 3, 7, 8, 9.

Czwartek  17.05.18 r.

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku. Kanapka z masłem, szynką, sałatą i pomidorem. Herbata z cytryną i miodem.
Obiad: Zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkiem. Szynka pieczona w sosie własnym, kasza jęczmienna, surówka z ogórka z cebulą. Kompot.
Podwieczorek: Ciasto drożdżowe, kakao.

Alergeny: 1, 3, 7, 8, 9.

Piątek  18.05.18 r.

Śniadanie: Zacierka na mleku. Kanapka z masłem, serem topionym, ogórkiem i papryką. Herbata z cytryną i miodem .
Obiad: Zupa ryżowa. Filet rybny panierowany, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty. Kompot.
Podwieczorek: Ciastko owsiane.

Alergeny: 1, 3, 4, 7, 8, 9.