Szkoła Podstawowa nr 4 im. Powstańców Styczniowych

  • Statystyki

    • Odwiedziny: 3050098
    • Do końca roku: 277 dni
    • Do wakacji: 84 dni
  • Jadłospis

Jadłospis

JADŁOSPIS   

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

 

25.03.2024

PONIEDZIAŁEK

Kawa inka na mleku

Herbata z cytryną

Bułka sznytka

Masło śmietankowe

Powidła śliwkowe

Zupa szczawiowa z jajkiem

Gulasz wieprzowy

Kasza gryczana

Surówka z marchewki z chrzanem

Kompot

 

 

Chipsy jabłkowe

Herbata owocowa 

Alergeny

1,7

1,3,7,9

1,7

 

26.03.2024

WTOREK

Kasza manna na mleku

Herbata z cytryną

Chleb alpejski

Masło śmietankowe

Szynka wiejska

Sałata

 Pomidor

Zupa pieczarkowa  

Kotlet z piersi kurczaka  

Ziemniaki

Mizeria z ogórka

Kompot

 

 

Kanapki z serkiem  rzodkiewką i szczypiorkiem

Herbata miętowa

Alergeny

1,7

1,3,7,9

1,7

 

27.03.2024

ŚRODA

Płatki jęczmienne na mleku

Herbata z cytryną

Chleb baltonowski

Serek topiony

Papryka   

Zupa jarzynowa  

Spaghetti mięsno warzywne

Kompot  

Owoc

 

Budyń waniliowy

Herbatniki  

 

Alergeny

1,7

1,3,7,9

1,7

 

*Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie

 

  

Lista 14 alergenów występujących w żywności:

1. Gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jajka i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

8. Orzechy

9. Seler zwyczajny i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/1 w przeliczeniu na SO2

13. Łubin i produkty pochodne

14. Mięczaki i produkty pochodne

(Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.)